Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Tannhelsetjenesten i Oslo

I Oslo er det i underkant av 1000 innbyggere per tannlege. Dette er lavest i Norge og vitner om et godt tannlegetilbud i hovedstaden. Som mange vet er tannhelsetjenesten delt inn i en offentlig og en privat sektor. På denne siden finner du informasjon om forskjellen på disse, og hvilken sektor du som pasient faller inn under.

Privat tannhelsetjeneste

Den private tannhelsetjenesten omfatter stort sett tannhelsetjeneste til den voksne befolkningen, altså personer over 18 år. Kostnader dekkes i hovedsak av den enkelte pasient, med unntak av tannhelsetjenestene som gir rett til hel eller delvis refusjon gjennom HELFO. Den største andelen av tannbehandling med trygdefinansiering blir utført i privat sektor.


Offentlig tannhelsetjeneste

Den offentlige tannhelsetjenesten yter tannhelsetjeneste til barn og ungdom under 18 år, samt til pasienter som bor på institusjon eller har vedtak på hjemmesykepleie. Den offentlige tannhelsetjenesten er organisert under fylkeskommunen, og kan yte tjenester til voksne betalende pasienter dersom det står i fylkeskommunens retningslinjer Vi hjelper deg gjerne med spørsmål om HELFO og denne finansieringsprosessen. Ta kontakt med oss om du lurer på noe.

Share on Facebook

Logg inn